Reçetesiz İlaç

Reçetesiz İlaç İçin Türkiye’ye Geliyor! Bulgar ve Yunan Turist Akını

Bulgar ve Yunanlı turistler akın akın ülkemize gelmeye devam ediyor. Kur farkı yüzünden iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan turistler, reçetesiz ilaç ile takviye gıda ihtiyaçları için de eczanelerde yoğunluk yaşanmasına sebebiyet veriyor.

Sınırda olan Edirne’de kur farkı yüzünden pek çok ihtiyaçlarını karşılamak karşılamak maksadıyla ülkemize gelen Bulgar ve Yunan turistler, başta alışveriş merkezleri olmak üzere birçok sektörde yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. Komşu ülkelerdeki vatandaşlar, özellikle son dönemde reçetesiz ilaç ve takviye gıda ihtiyaçları için kentteki eczanelere hücum ediyor.

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil özellikle soğuk algınlığına karşı önleyici ilaçlar ve takviye gıdalara rağbet gösteren turistlerin yoğun talebini karşılaşmakta zorluk yaşadıklarını söyleyerek bunun Türkiye’deki ilaç sektörünün kaliteli ve ucuz olmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Reçetesiz İlaç

Daha Ucuza Alıyorlar

Bulgar turistlerin, döviz kurundaki artışla birlikte özellikle de son 2-3 yıldan bu yana artan bir trendle Edirne’ye ilgi gösterdiğini belirten Kılıçcıgil, hafta sonlarında dahi Edirne’de çok sayıda Bulgar vatandaşı ağırladıklarını bununla beraberde Bulgar vatandaşları, çeşitli sağlık giderleri ile ilgili olarak ihtiyaçlarını da Edirne’deki eczanelerden karşılamaya başladıklarını hatırlattı.

Özellikle Türkiye’deki sağlık politikasının sağlam temelleri sebebiyle ilaç fiyatının belli bir oranda tutulması, bununla birlikte de görece olarak bazı ilaçların ucuz kalması ve Türkiye’de çok güçlü bir ilaç endüstrisi olduğuna dikkati çeken Kılıçcıgil, Bulgaristan’da olmayan sağlık sistemindeki ilaçlarla ilgili olarak da buralarda hem kaliteli hem de ucuz ilaca erişebildiklerini söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir