Prof. Dr. Sevinç, pediatri asistanlığının diğer branşlara göre daha zorlu çalışma şartlarına sahip olması nedeniyle tercih edilmediğini vurguladı. Mezuniyet sonrası yaşanan döner sermaye sorunları, mecburi hizmet uygulamaları ve birçok hastanede yetersiz laboratuvar ve donanım gibi faktörlerin yeni mezunları başka branşlara yönlendirdiğini ifade etti.
Yan dal uzmanlık eğitimi ve mecburi hizmetin yanı sıra resmi ve dini bayram günlerinde diğer memurlar gibi tatil yapma imkanı sunan diğer branşların daha çekici hale geldiğine dikkat çeken Sevinç, “Çok uzun bir süre değil, sadece 1-2 yıl sonra çocuklarını muayene edecek pediatri uzmanlarına ulaşmakta zorlanabiliriz” uyarısında bulundu.
Çözüm önerilerini sıralayan Prof. Dr. Sevinç, pediatride çalışan tüm hekim ve asistanlara çift maaş ve çift döner sermaye ödenmesi, mecburi hizmetin kaldırılması ve sınavsız yan dal yapma seçeneği sunulması gibi özendirici tekliflerin hayata geçirilmesinin acil öneme sahip olduğunu belirtti. Aksi takdirde, çocuk hekimliğinin tehlikeye girebileceği uyarısında bulundu.
İlgili Haberler
Çocuklarda Zararlı Alışkanlıkların Artışında Sosyal Medya Etkisi
Depremzedelere Uzuv Kaybı Sonrası Yardım: 52 Kişiye Protez Teslim Edildi
Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri Türkiye Genelinde Hizmete Açılıyor
Gazze’den Gelen Hastaların Etlik Şehir Hastanesi’nde Tedavileri Başladı
Kahvenin Beyin Sağlığı Üzerindeki Olumlu Etkileri
İsrail Güçleri Batı Şeria’da Filistinli Doktoru Hedef Aldı
Yorumunu Yaz