KYK Burs Sonuç Sorgulama Ekranı! KYK Toplu Ödeme Ne Zaman?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek olan burs ve kredi başvurularının sonuçları bugün açıklandı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca verilecek olan burs ve kredilerin sonuçları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak tarafından duyurulurken, KYK sonuç sorgulama ekranı araştırmalara konu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan yeni bir duyuru sonrasında KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında yüz binlerce öğrenci sonuçları sorgulamaya başladı. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuç sorgulama nasıl yapılır? KYK burs ve kredileri kaç TL oldu? KYK toplu ödemeler ne zaman yapılacak?

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Yapılan açıklamalar kapsamında yüz binlerce öğrenciye bu yıl da burs ve kredi verileceği öğrenilirken, ödemelerin ne zaman başlayacağı ve ilk toplu ödemenin hangi tarihte hesaplara yatacağı merak edildi.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonucu Sorgulama Ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde KYK tarafından verilen burs ve kredilerin sonuçları bugün itibarıyla duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında bugün itibarıyla sonuç sorgulama ekranı da açıldı. e-Devlet ekranı üzerinden sorgulama yapılabilen KYK burs ve kredilerinin sonuçlarını öğrenmek için tüm öğrencilerin şifre ve TC kimlik numarası ile sisteme giriş yapması gerekecek.

2024 Yılı KYK Burs ve Kredi Tutarı Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar kapsamında 1250 TL olan önlisans ve lisans bursu 2000 TL’ye, 2500 TL olan yüksek lisans bursu 4000 TL’ye ve 3750 TL olan doktora bursu da 6000 TL’ye yükseldi. Tüm bu rakamların Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacağı vurgulandı.

KYK Toplu Ödeme Tarihi Ne Zaman? 

KYK, her yıl ilk kez burs ya da kredi alan öğrencilere Eylül-Ekim-Kasım olmak üzere toplamda 3 aylık ödeme yapıyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan toplu ödemelerin bu yıl Kasım sonu, Aralık başında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Söz konusu ödemeler gerçekleştirildiğinde ise lisans ve önlisans öğrencilerine 3750 TL, yüksek lisans öğrencilerine 7500 TL ve doktora öğrencilerine de 11250 TL ödeme yatacak. Söz konusu toplu ödemeler şu anki güncel tutardan yatırılırken, Ocak ayında öğrenciler her ay zamlı olarak ödeme almaya devam edecek.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir