KOSTÜ Bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmeti Açılacak

Rektör Prof. Dr. Elmas, 35 yılın üzerinde eğitim deneyimine sahip olduğunu ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin (KOSTÜ) 10 yıllık meslek yüksekokulu tecrübesine dayandığını belirtti. Ayrıca KOSTÜ’nün 2020 yılında Avrupa Eğitim Vakfı tarafından kurulduğunu ifade etti.

Başiskele ilçesinde eğitim vermeye başlayan üniversitenin, kısa bir süre içerisinde diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, fizyoterapi, psikoloji, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi farklı bölümler açtığını ifade eden Elmas, “Üniversitemizin ismi, sağlık ve teknoloji alanlarını bir araya getiren bir odak noktasına işaret etmektedir.” dedi. Dünyadaki hızlı teknolojik gelişmeleri öğrencilere ve akademisyenlere aktarma konusunda Türkiye’nin öncü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Elmas, “Tüm bölümlerimize yapay zekâ uygulamaları derslerini ekledik. Bu alanda akademisyenlerimizi eğitiyor ve öğrencilerimizi yeni gelişmelerin farkında olmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

“Modern Bir Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Açıyoruz”

Elmas, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin 4. ve 5. sınıflarında klinik uygulamalarını gerçekleştirecekleri ve hastaları tedavi edecekleri bir merkezi kurma çalışmalarının devam ettiğini paylaştı.

İzmit ilçesinde bir binada hizmet sunacaklarını belirten Elmas, “Kısa bir süre içerisinde modern ve donanımlı bir ağız ve diş sağlığı merkezini faaliyete geçireceğiz. Bu merkez, öğrencilerin klinik uygulamalarını yapmanın yanı sıra Kocaeli halkına da önemli bir hizmet sunacak.” dedi.

Elmas, üniversitenin toplam öğrenci sayısının 4 binin üzerinde olduğunu ve bu öğrenciler arasında 550 yabancı öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca yabancı öğrenci sayısının yüksek bir oranda olduğunu belirtti. Üniversitenin, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın olmasının yanı sıra sakin ve huzurlu bir eğitim atmosferine sahip olmasının öğrencilerin tercihinde önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi. Elmas, bu faktörlerin öğrencilerin üniversitelerini tercih etmelerinde büyük etki sağladığını belirtti. Ayrıca üniversitenin birkaç yıl içinde yenilikçi ve inovatif yaklaşımlarıyla örnek bir yükseköğretim kurumu haline geleceğine inandıklarını ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir