İngiltere’de Grev Nedeniyle Kanser Hastasının Tedavisi Yarım Kaldı

İngiltere’nin Northamptonshire bölgesinde yaşayan iki çocuk annesi Flora White, çarşamba günü Kettering Genel Hastanesi’nde dördüncü kemoterapi turu öncesi kanser uzmanıyla bir görüşme yapacaktı.

Ancak hastanın tedavisi, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne (NHS) bağlı çalışan danışmanlar ve asistan doktorların ortak grevi nedeniyle onkolog ile yapılması gereken görüşmenin iptal edilmesiyle yarım kaldı.

Yaşaması için sadece aylarının kaldığı söylenen 51 yaşındaki kadının, NHS (İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri) grevleri nedeniyle hayati tedavisi iki hafta boyunca ertelendi. Kadın, yeni randevusu için 2 Ekim’e kadar beklemek zorunda kalacak.

Benzeri görülmemiş bir şekilde koordine edilen grev, hastanelerin çarşamba günü hizmet vermesine ve acil olmayan bakımların büyük bir kısmının iptal edilmesine yol açtı.

İkinci Kez Teşhis Kondu

Mart ayında, Flora White’a bağırsak bölgesindeki çok agresif kanserin ilerlemiş olduğu ve hastalığın leğen kemiğine ve rahmine yayılmasından sonra sadece “birkaç ayının” kaldığı söylendi.

Ağustos ayında kemoterapi tedavisine başlayan Flora White, cerrahi müdahale öncesinde tümörün boyutunu küçültmek amacıyla iki haftada bir tedavi alıyor.

Yaşadıklarından dolayı üzgün ve kızgın olduğunu paylaşan kadın 2021 yılında kendisine ilk defa bağırsak kanseri teşhisi konulduğunu ve tümörün kalın bağırsağıyla birlikte çıkarılmasının ardından iyileştiğini söyledi.

Bu yılın mart ayında, kalın bağırsağının başlangıç noktasıyla ince bağırsağı arasındaki birleşim yerinde oluşan tümör sebebi ile ikinci defa kendisine kanser teşhisi konulduğunu söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir