Dolar

FED Faiz Kararı Öncesinde Dolar Rekor Kırdı! Serbest Piyasada Son Rakamlar

Serbest piyasada dolar fiyatı her geçen gün rekor kırmaya devam ediyor. Güne yükselişle başlayan dolar, 14 Kasım’da 28.64 TL’den alıcı bulurken bu rakam Kapalıçarşı’da 28.83 TL seviyelerini gördü.

Son olarak yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü yüzde 0,1 artışla 28,59’dan tamamlarken yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından şu anda 28.64 TL’den işlem görmekte.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 yükselişle 30,65 TL’den Sterlin’de üzde 0,2 değer kazancıyla 35,20 TL’den satılmakta. Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 105,6 seviyesinde seyretmektedir.

Analistler özellikle ABD’de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların daha temkinli davranarak söz konusu verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek döneme ilişkin politikaları üzerinde etkili olabileceğinin altını çizdi.

Dolar

Fed’in enflasyonla mücadele konusunda “şahin” para politikalarına devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlik devam ederken para piyasasındaki fiyatlamaları zorlaştırdığını kaydeden bazı analistler bugün Fed üyelerinin yapacağı konuşmaların da varlık fiyatlarındaki artışı tetikleyebileceğini söylediler.

Yurt içerisinde veri gündeminin sakin olduğunu ancak İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini söyleyen analistler teknik açıdan dolar endeksinde 104 puan seviyesinin destek, 107 ve 108 puanın direnç konumunda olduğundan bahsettiler.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir