Doğal Gaz Müjdesi Geldi! Tüm Vatandaşlara Her Ay 25 Metreküp Bedava

Az önce yapılan yeni bir duyuruyla birlikte, tüm vatandaşlara Kasım ayı itibarıyla belirlenen tarihe kadar 25 metreküplük doğal gazın devlet tarafından karşılanacağı müjdelendi. Yapılan açıklama kapsamında tüm vatandaşların doğal gaz faturasına indirim yansıyacağı öğrenilirken, ne kadar destek verileceği de açıklandı. Böylelikle 2023-2024 kış döneminde de doğal gaz faturalarının indirimli olacağı netleşti.

Bir süredir merakla beklenen doğal gaz desteği haberleri gelmeye başladı. Yapılan açıklamalar kapsamında Türkiye genelinde faturalarına destek olunacağı duyuruldu. Böylelikle de kış döneminin sonuna kadar her ay faturaların indirimli geleceği öğrenilmiş oldu. Peki, doğal gaz desteği kaç TL oldu? Devlet kaç TL doğal gaz desteği verecek? İşte yapılan açıklamalar…

Ücretsiz Doğal Gaz Uygulaması Başladı!

Türkiye genelinde uygulanacağı duyurulan doğal gaz desteği başladı! Devlet, doğal gaz faturalarında 25 metreküplük miktarı karşılayacağını açıkladı. 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği vurgulanan uygulama kapsamında vatandaşların 6 ay boyunca doğal gaz desteği alacağı öğrenilmiş oldu. Eğer vatandaşlar 25 metreküpten daha az tüketim yaparsa da herhangi bir ücret ödemeyecekler.

Doğal Gaz Faturası Kaç TL Düşecek?

Doğal gaz faturalarında geçtiğimiz yıl başlayan ücretsiz dönem, hala devam ediyor. 24 Nisan 2023 ile Temmuz sonuna kadar devam eden ücretsiz doğal gaz uygulamasında bakanlık, toplamda 2 milyar 470 milyon 363 bin 833 TL ödemişti.

Yapılan yeni bir duyuruyla tekrar başlatılan uygulama, 1 Mayıs tarihine kadar devam edecek. 1 Mayıs 2024’te sona erecek olan uygulamada, her ay 25 metreküp yani 120 liralık doğal gaz ücretsiz olacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir