Diyete Rağmen Neden Kilo Veremiyorum Diyorsanız Bu 5 Hatayı Yapıyor Olabilirsiniz

Kilo vermek çoğu zaman hepimiz için zor olmuştur. Sevdiğimiz abur cuburlardan uzak durmak, o sağlıksız ama lezzetli yiyecekleri tüketmemek her zaman zor bir savaştır. Ancak sağlıklı kilo vermek için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor… Bu noktada hangi yiyeceklerden uzaklaşmak ve sporun nasıl yapıldığı ise kilit önem taşıyor. Çünkü hızla kilo vermek isteyenler, aslında bazı konularda ciddi hatalar yapıyor.

Hızlı kilo vermek isteyenler, ne yazık ki kulaktan dolma bilgilerle sık sık yanlış diyet uygulamalarına yönelebiliyor. Bu yanlışlar bazen kişilerin ileride daha çok kilo almasına neden bile olabiliyor. Peki, bu yanlışlar neler? Hızlı kilo vermek isteyenler hangi hataları yapmamalı? İşte tüm detaylar…

Az Yiyip Öğün Atlamak

Az yemek yiyip ara öğün atlamak, kilo verme sürecinde yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Ara öğün atlandığında kan şekeri dengesi olumsuz etkilenir. Bu durum bir alışkanlık haline geldiğinde, bir sonraki öğünde daha fazla yiyecek tüketimine yol açar. Ayrıca vücut aynı zamanda düşünen bir mekanizma olduğundan, önceki öğünde az tüketim yaptığı için bir sonraki öğünü depolar. Gelen içgüdüyle birlikte metabolizma yavaşlar ve kilo verimi yavaşlar. Yani, aç kalmak kilo vermenize büyük bir engeldir.

Besinlere Yasak Koymayın!

Eğer sağlıklıysanız, herhangi bir düzenli ya da besinlere bağlı çeşitli rahatsızlıklarınız yoksa; besinleri hayatınızdan çıkarmayın. Elbette ki tuz, şeker ve un gibi rafine beyazları tüketmekten her dönem kaçının. Ancak çok sevdiğiniz ancak kilo aldıracağını düşündüğünüz yiyeceklere yasak koymak, sadece mutsuzluğa neden olacaktır. Unutmayın ki sağlıklı kilo vermek aynı zamanda psikolojinin de rol aldığı bir süreçtir. Bu nedenle de yiyeceklere yasak koymak yerine az tüketmeye gayret ederek motivasyonunuzu yüksek tutun.

Haftada 4-5 Kilo Ve-ril-mez!

Dünya Sağlık Örgütü’nün verdiği bilgilere göre, bir haftada verilebilecek ideal kilo; yarım kilo ve bir kilo arasındadır. Bu değerlerin üzerinde yaşanacak olan kilo kaybında, mutlaka hangi kütleden kilo verildiğine dikkat edilmelidir. Çünkü önemli olan kilo vermekten çok yağ yakmaktır. Yağ yakılmadığı sürece de verilen kilolar geçici olacaktır.

Asla Tek Tip Beslenmeyin!

Şok ve tek tip diyetler son derece yanlış uygulamalardır. Vücut çeşitli mineral, vitamin, protein, yağ ve karbonhidratlara ihtiyaç duyar. Günlük ihtiyacımız olan kaloriyi azaltarak kilo vermek mantıklı bir yöntem olsa da tek tip beslenmenin hiçbir faydası olmayacaktır. Gerekli tüm besinlerin tüketildiğinden emin olmalı ve spor ile diyetinizi desteklemelisiniz.

Çok Spor Yapan Aşırı Zayıflamaz!

Kilo verme süreci yediğimiz besinlere dikkat etmek ve düzenli spor yapmaktır aslında. Diyet bu sürecin büyük bir çoğunluğunu oluştururken, spor ise daha az da olsa yine büyük ölçüde etkilidir. Yapılan egzersizlerin türü ve şiddeti, kilo vermeye ve yağ yakmaya uygun olmalıdır. Kilo kontrolünü sağlamak için mutlaka kas kaybı yaşatmayacak bir diyet ile yeterli egzersiz yapılmalıdır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir