Mardin’de İlk Kez Baypas Yapıldı

Mardin Dargeçit ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Nezir Oral ile Artuklu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Fikriye Karagöz, artan göğüs ağrısı şikayetiyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Hastalara yapılan tetkikler sonucunda kalp damarlarında tıkanıklık olduğu tespit edildi.

İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nden gelen 7 kişilik uzman ekip, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktorlarla birlikte iki hastaya açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi.

Ameliyatlar yaklaşık 5 saat sürdü.

Ameliyatlar başarılı geçti ve hastalar normal servise alındı.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, ameliyatların başarılı geçtiğini belirterek, “Mardin’de ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bundan sonra da İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki hocalarımızla bu ameliyatların devamını yapacağız. Mardin’de böyle önemli bir ameliyatı gerçekleştirmemizde büyük emeği olan Sayın Bakanımıza, Bakanlık merkez teşkilatımıza ve ameliyatı gerçekleştiren hekim arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Hastalardan Nezir Oral, ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek Sağlık Bakanının talimatıyla İstanbul’dan gelen güçlü bir ekibin de desteğiyle ameliyatının yapıldığını anlatarak “Burada bu ameliyatın yapılması çok önemli. Devletimize, Sağlık Bakanı’mıza bu hizmeti ayağımıza getirdiği için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir