Diyabet

Çocuklarınızı Bu Yiyecekler Uzak Tutun! Erken Yaşta Diyabet Riski Var

Hareketsiz yaşamla birlikte hazır gıda, tatlı ve fast food beslenme tarzı çocuklarda diyabete neden olabiliyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, artan diyabet riskine karşın aileleri bir kez daha uyarıyor.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, çocuklarda diyabet ve obezitenin asıl nedeninin fast food tarzı beslenme olduğunu söyleyerek ev yemekleri önerisinde bulundu.

Diyabet başta olmak üzere obezite, tiroit hastalıkları, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları bölümünün ilgilendiği hastalıklar konusunda önemli uyarılarda bulunan Gökosmanoğlu, velilerin mutlaka çocuklara ev yemeği yedirmesi gerekliliğine dikkati çekti.

Diyabet

Diyabet hastalarının endokrinoloji uzmanları tarafından takip edilmesi gerektiğini söyleyen uzman isim diyabet hastalarının sadece şeker düzeylerini değil bunun yanında tedavi sürecinde hastaları bilgilendirdiklerini de söyledi.

Tiroit hastalıklarının toplumda çok yaygın olduğuna dikkati çeken Gökosmanoğlu, çocukluk çağına kadar inen diyabet ve obezitenin asıl nedeninin fast food tarzı beslenme, hazır market ürünlerinin çokça tüketilmesi ve hareketsiz yaşam tarzı olduğunu sözlerine eklemeden geçemedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir