Sabun

Bu Sabunlardan Uzak Durun! Kış Aylarında Cilde Zarar Veriyorlar

Dermatoloji uzmanları bu sabunları kullananlara yeni bir öneride bulundu. Ciltte kurumanın önüne geçmek amacıyla düzenli bir nemlenmenin öneminden bahsedilerek antibakteriyel sabun ve parfümlü sabunların cilde daha çok zarar verdiği belirtildi.

Özellikle kış aylarında soğuk hava, klima ve kalorifer ile ısınan kapalı ortamların yanında çevre kirliliği, kalın, yünlü, sentetik giysilerin deriyi olumsuz etkilediğini söyleyen dermatoloji uzmanları; kış aylarında daha az banyo yapmanın da bu etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, kış aylarında çatlayan dudaklar ile birlikte kaşınan dirsekler ve burnun yanları, kaşlar ve alın bölgesini kapsayan T bölgesi bu kuruluğun belirtisi olduğunu ve kuruyan diğer bölgelerinde kollar, bacaklar, eller ve ayaklar olduğundan söz etti.

Sabun

Antibakteriyel ve parfümlü sabunların cildin soyulmasına sebep olarak zarar verdiğini ifade eden Küçükçakır, cildi korumanın en önemli noktasının yağ tabakasının desteklenmesinden geçtiğini sözlerine ekledi. Kışın yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kurur, kuru ciltler ise ağrı duyacak kadar hassaslaştığını belirten uzman isim cilt temizliği yaparken kullanılan antibakteriyel ve parfümlü sabunların cildin koruyucu yağ tabakasını soyarak yarardan fazla zarar verebildiğini kaydetti.

Çok kuru ciltler için yüz ve vücutta yağlı kremler, yağlı ve akneye meyilli ciltlerde ise su bazlı kremlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Küçükçakır, nemlendirici kremlerin tercihe göre genellikle gliserin, vazelin, üre, laktik asit ve hyalüronik asit içerdiklerini ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir