CB Yardımcısı Müjdeledi! İşte İlk Kez Ev Alacaklara Konut Kredisi Tarihi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez konut alacaklara müjdeli haberi verdi! Bakanlar Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalarda bulunan CB Yardımcısı Yılmaz, ilk konut kredisinin detaylarını sonunda açıkladı. Kredinin detaylarını aktaran Yılmaz, Aile ve Gençlik Bankası’na yönelik çeşitli bilgiler de verdi.

Seçim sonrasında sık sık gündeme gelen ilk konut kredisine dair detaylar artık belli olmaya başladı. Bakanlar Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk konut kredisine dair detayları aktardı. Ayrıca Aile ve Gençlik Bankası’na dair de çeşitli bilgiler veren Yılmaz, hangi kişilere öncelikli kredi verileceğini açıklarken, evlilik kredisinden de bahsetti.

Peki, ilk konut kredisi ne zaman verilecek? İlk konut kredisinin faizi ne kadar olacak? Kaç ay vade verilecek? Evlilik kredisi ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

İlk Konut Kredisinin Detayları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan yeni açıklamalar herkesi heyecanlandırdı. Seçim sonrasında da sık sık gündeme gelen ilk konut kredisine dair çeşitli açıklamalarda bulunan Yılmaz, vatandaşların merakını giderdi.

İlk kez ev alacak olan vatandaşlara kredi erişimi sağlayacaklarını aktaran Yılmaz, ikinci ya da üçüncü konut alımında kredi imkanlarının kısıtlanacağını aktardı. Daha çok ilk kez konut alacakların kullanacağı bildirilen kredilerde, ikinci ya da üçüncü kez konut alacakların başvurduğu kredilere ise BDDK’nin müdahale ettiğini kaydetti.

Aile ve Gençlik Bankası Ne Zaman Kurulacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, BDDK’nin ikinci ve üçüncü ev alımı yapacakların başvurduğu kredilere erişimi zorlaştırdığını söyledi. İlk ev alımında kredi erişimlerini sağlamak için bir düzenleme yaptıklarını da ekleyen Yılmaz, Aile ve Gençlik Bankası konusuna da değindi.

Gençlere Faizsiz 150 Bin TL Kredi

Evleneceklere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini de duyuran Cevdet Yılmaz, fonun öncelikle deprem bölgesinde kullanılacağını aktardı. Daha sonra tüm Türkiye’de uygulanacağını söyleyen CB Yardımcısı, kredinin iki yıl geri ödemesiz toplam dört yıl vadeyle kullandırılacağını hatırlattı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir