Emekli

Çalışan Emekliye de 5.000 TL İkramiye Geliyor! Yasa Sonunda TBMM’de

Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer alan ÇKS emeklisine 5.000 TL ikramiye haberi vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. 11 Kasım tarihinde başlayan ödemelerle birlikte ÇKS belgesi olan emeklilerinde 5.000 TL ikramiye alacakları iddia edildi.

Çiftçilere emekli ikramiyesinin verilip verilmeyeceği gündemde geniş yer bulmaktadır. Bu sebeple ÇKS olanlar 5.000 TL emekli ikramiyesi gerçekten de alacaklar mı?

5000 TL emekli ikramiyesi çalışmayan emeklilere verildiğinden dolayı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olanlar 5 bin TL emekli ikramiyesini maalesef ki alamadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise emekli ikramiyesi alamayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) üye vatandaşlar için de ek düzenleme yapılması talimatı bulunmuş ve herkesi heyecanlandırmıştı.

Emekli

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamayan 1 milyon 629 bin 730 emekli çiftçi için yeniden düzenlemeye gidilecek. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan çiftçi emeklilerinin 5 bin liralık ikramiyeden yararlanabilmesi için yeni bir çalışma başlatıldığı belirtilmekte.

ÇKS Nedir?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal bir veri tabanıdır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir