2014 yılı sonrası sağlanan kurumsal sözleşme hakkı, öğretim üyelerine özel hastanelerde mesai sonrası çalışma imkanı tanıyarak gelir sağlamalarına olanak tanıyordu. Ancak son 10 aydır Sağlık Bakanlığı tarafından onay bekleyen sözleşmeler, öğretim üyelerini ekonomik kaygılar ve özel hastanelerde sunulan cazip imkanlarla özel sektöre yönlendirmek üzere bekletiliyor.
Bu durum, üniversitelerdeki kalifiye öğretim üyelerinin özel hastanelere geçişlerini hızlandırmakla birlikte, tedavi edilen hastaların ve gerçekleştirilecek önemli ameliyatların sekteye uğramasına neden olabilir. Öğretim üyelerinin istifaları, üniversitelerin eğitim kalitesini olumsuz yönde etkileyerek öğrencilerin mağduriyetine yol açabilir.
Ülke genelinde 200’den fazla kalifiye öğretim üyesini ilgilendiren bu durum için Sağlık Bakanlığından bir an önce kurumsal sözleşmelerin onaylanması ve öğretim üyelerinin özel hastanelere geçişlerini engellemek adına bir çözüm bekleniyor. Tedavi kalitesi ve eğitim standartlarını korumak adına acil önlemlerin alınması, sağlık sektöründe ve üniversitelerde olası aksaklıkları önleyebilir.
İlgili Haberler
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, Avrupa ve ABD’deki Organ Bağışı Oranlarına Ulaşmayı Hedefliyor
Sağlık Çalışanları Şiddete Karşı Savunma Sporları Öğreniyor
Hac Organizasyonu Sağlık Personeli Sınav Tarihi Açıklandı
Hematoloji Değer Görmüyor: 78 Yan Dal Kadrosuna Yalnızca 5 Başvuru
Fransa’da Yetersiz Sağlık Personeli Sıkıntısı
Almanca Dil Kurslarının Yüzde Sekseni Sağlıkçılardan Oluşuyor
Yorumunu Yaz