İngiltere’deki Pratisyen Hekimler Yarı Zamanlı Çalışmayı Tercih Ediyor

Nuffield Trust sağlık düşünce kuruluşu tarafından yürütülen araştırma, sağlık çalışanlarının eğitimleri sırasında veya kariyerlerinin başlarında mesleği bırakma oranlarının endişe verici olduğunu da vurguluyor. Bu durum, İngiltere sağlık kuruluşlarını yeni pratisyen hekimler (GP) arasında artan yarı zamanlı çalışma eğilimi nedeniyle tam zamanlı bir aile hekimi sağlamak için iki GP yetiştirmek zorunda bırakıyor.

Bu tutarsızlık, pratisyen hekim muayenehanelerinin hastalara zamanında randevu verme konusundaki güçlükleri daha da artırıyor. Guardian’daki haber raporlarına göre Nuffield Trust’ın bu konudaki raporu, eğitimleri sırasında veya kariyerlerinin başlangıcında ayrılmaya karar veren önemli sayıda hemşire, ebe ve doktorun altını çiziyor.

Düşünce kuruluşunda kıdemli bir araştırmacı olan Dr. Billy Palmer, bu ayrılma oranlarının toplum için zararlı olduğunu ve nihayetinde NHS’nin en üst düzeyde bakım sunma yeteneğini tehlikeye attığını belirtti. Tam Zamanlı Pratisyen Hekim Sayısında Düşüş Rapor, GP eğitimini tercih eden genç doktorlardaki artışa rağmen tam zamanlı GP’lerde buna karşılık gelen bir artış olmadığını ortaya koyuyor. Her iki GP eğitim pozisyonu için sadece bir tam zamanlı GP’nin tahmin edildiği bu durum tam zamanlı çalışan tam nitelikli GP katılımcılarının sayısının azalmasına bağlanıyor.

Kraliyet Pratisyen Hekimler Koleji, pratisyen hekim stajyerlerinin yarı zamanlı çalışmayı seçme veya mesleği tamamen bırakma eğilimine ilişkin endişelerini dile getirdi. Kolejin başkan yardımcısı Dr. Victoria Tzortziou Brown, bu eğilimin potansiyel nedeni olarak sürdürülemez iş yükü baskılarına işaret etti ve acil eylem çağrısında bulundu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir