Başvurana Kış boyunca 2500 TL Doğalgaz Fatura Desteği Verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen fatura destekleri devam ederken, kış aylarının bastırmasıyla birlikte herkes doğalgaz tüketim desteklerini merak etti. Bakanlığın Aile Destek Programı kapsamına aldığı elektrik tüketim desteği her ay dar gelirliler için PTT hesaplarına yatırılmaya devam ederken, doğalgaz tüketim desteğinin ne zaman başlayacağı araştırmalara konu oldu. Bu kapsamda harekete geçen bakanlık, doğalgaz desteklerinin aslında devam ediyor olduğuna dikkat çekti.

2023 yılının başlarında verilen doğalgaz desteğinin Kasım ayında ve Aralık ayında devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklere yönelik araştırmalar artarken, herkes doğalgaz desteğinin ne zaman verileceğini merak etti. Peki, bu kış da doğalgaz desteği verilecek mi? Doğalgaz desteği ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Doğalgaz Tüketim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023 yılının başlarında yapılan ve dar gelirlilere verilen doğalgaz desteği hala devam ediyor. Hak sahiplerine her dönem verilen destekler arasında yer alan doğalgaz desteği, her kış mevsiminde başvurularını tekrar açıyor. Başvurusunu yapan ve onay alan herkesin faydalanabileceği doğalgaz desteğine e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor.

Doğalgaz Tüketim Desteği Kaç TL?

e-Devlet üzerinden başvurusu yapılan ve sadece dar gelirli ihtiyaç sahiplerine verilen doğalgaz tüketim desteği, geçtiğimiz yıl hane başına 900 TL ile 2500 TL arasında ödendi. Bu yıl ise doğalgaz desteğine dair bir tutar açıklaması yapılmadı. Hala daha e-Devlet platformunda başvuruları devam eden doğalgaz desteği, en yakın sosyal hizmet merkezine başvuran dar gelirlilere de veriliyor olacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir