Antioksidan

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren ve Antioksidan Etkisi Yaratan 5 Besin

Uzmanlar özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek ve hasta olmanıza engel olacak besinleri tüketmek için yeni önerilerde bulundular.

Beslenme alışkanlığı kazandığımızda bağışıklık sistemini kaya gibi yapan 5 besin ortaya çıktı.

Bal Kabağı

Zengin bir mineral, lif ve kalsiyum kaynağı olan bal kabağı aynı zamanda da karoten kaynaklarının başında gelmektedir. Bağışıklık sisteminin en önemli parçalarından biri olarak gribe karşı koruyucudur.

Bal kabağı aynı zamanda sindirim sistemini de hızlandırmaktadır.

Kereviz

Maydanozgiller familyasından olan kereviz, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. İdrar söktürücü etkisiyle ödem şikayetlerini ortadan kaldıran bu besin vücuttan toksinleri atarak direnci de güçlendirmektedir.

Antioksidan

Turunçgiller

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek bu hastalıklardan korunmak adına portakal, mandalina gibi turunçgilleri meyve olarak tüketmek gerekmektedir.

Brokoli

Besin değeri oldukça yüksek olan ve özellikle sigara kullanan kişilerin artan C vitamini ihtiyacını karşılayan brokoli, antioksidan etkisi sayesinde hastalıklara karşı koruyucu bir rolü vardır.

Ispanak

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan ıspanak, bol miktarda C ve E vitamininin yanı sıra lutein, zeaksantin, betakaroten ve glutatyon gibi bileşenlerle bir antioksidan deposudur.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir