Az İçenlere Bile Şişeyle Su Taşıtacak 3 Tarif! Toksin ve Ödem Attırıyor, İdrar Söktürüyor

Hepimizin bildiği üzere günde (bünyeye göre) en az 2 ya da 2 buçuk litre su tüketmemiz gerekiyor. Ancak su her ne kadar yaşam kaynağımız olsa da bazı kişiler tarafından tüketilmesi zor olan bir içecek. Çok önemli olduğunu bilmenize rağmen su tüketmekte zorlanıyorsanız ve bunu başaramıyorsanız, sizler de aromatik suları deneyebilirsiniz. Üstelik evde kendinizin hazırlayabileceği bu aromatik su seçenekleri, ödem attırdığı gibi toksinlerden de arınmanızı sağlıyor.

Her gün tüketmemiz gereken su miktarı vücudumuzun fonksiyonel görevlerini yerine getirmesi için son derece önemli. Bu nedenle de vücudumuzdaki suyu sürekli yenilemeli, olabildiğince tüketerek gereken yakıtı vücudumuza sağlamalıyız. Ancak bazen su tüketmek her ne kadar önemli olsa da zordur. Su tüketmekte zorlanılan durumlarda ise alternatif çözümler bulmak son derece önemlidir.

Peki alternatif çözümler nelerdir? Aromatik su tarifleri nelerdir ve nasıl yapılır?

Tarçın ve Karanfilli Su Tarifi

Vücudunuzda detoks etkisi yaratacak bir tarif arıyorsanız tarçın ve karanfilli su tarifi tam sizlere göre. Aromatik bir su içmek istiyorsanız, 2 litrelik su hazırlayabilirsiniz. 2 litre suya iki adet çubuk tarçın ile 3-5 adet karanfil tohumunu atın. Bu detoks suyuna arzu ederseniz elma da ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat kadar suyunuzu beklettikten sonra dolapta muhafaza ederek tüketebilirsiniz. Gün içinde tamamını tüketerek her seferinde taze bir su hazırlamalısınız.

Salatalıklı Limonlu Su Tarifi

Eğer aromatik tarifler yerine daha taze ve canlı bir tat arıyorsanız, salatalıklı limonlu su tam sizlere göre. Ferah bir tada sahip olan bu suda genellikle limon, salatalık, fesleğen, nane ve maydonoz yer alır.

2 litre suya hazırlayacağınız bu tarifte 1 limon ve 2salatalığı dilimlemeli, maydonoz, nane ve fesleğen de parçalanarak suya eklenmelidir. Tüm aromalar suya geçtikten sonra gün boyunca tüketmeli ve o gün içinde bitirmelisiniz.

Zencefilli Ananaslı Su Tarifi

Herkesin bildiği üzere tropikal bir meyve olan ananas yüksek oranda vitamin ve lif içeriyor. Bu neden bir hayli faydalı olan bu meyve, detokslarda da fazlaca kullanılıyor.

Çeşitli içeceklerde birbirine yakıştığı birçok kez görülen ananas ve zencefil ile yapılacak bir detoks suyu, hem suyu sevmenizi hem de bol bol tüketip toksinlerinizden arınmanızı sağlayacak. Kabuğu soyulmuş ananasın yarısını yarım ay şeklinde dilimleyin. Bir parmak büyüklükte taze zencefili de kabuğunu soyup ince dilimlere ayırın. Tüm malzemeleri 2 litre su ile karıştırarak aromaları geçinceye kadar bekleyin. Gün içinde tüketmeye özen gösterin.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir