Her İki Kadından Biri Geceleri Tam Bu Saate Uyanıyor! Peki Ama Neden?

Uyku problemi çağımızın büyük bir rahatsızlığı olarak öne çıkarken, gece saatlerinde uykunun bölünmesi üzerine çeşitli araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalar kapsamında kadınların büyük bir kısmının gece saatlerinde uykusundan uyandığı tespit edilirken, uyanma sebebi araştırıldı. Araştırmaların sonucu ise herkesi şaşırttı.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma kadınların genellikle gece yarısından sonra saat 03.29’da uyandıklarını ortaya koydu. Kadınların büyük bir kısmının gece saatlerinde uyanması araştırmalara konu olurken, araştırma sonuçlarında dikkat çekici detaylar da görüldü. Peki neden? Kadınların büyük bir kısmı neden gece saatlerinde uyanıyor? Gece saatlerinde uyanıp uykusuzluk çekmenin nedeni nedir?

Kadınlar Gece 3’ü 29 Geçe Uyanıyor

İngiltere’de yakın zamanda yapılan yeni bir araştırma, kadınların gece yarısından sonra saat 03.29 civarında uyandıklarını ve tekrar uyumakta zorluk yaşadıklarını ortaya koydu. Yapılan araştırmalar kapsamında bunun yaygın bir menapoz sendromu olduğu belirlendi. Kadınların belli bir süre sonra yaşadığı menopozal bozukluklukların da uykusuzluk, yani İnsomnia sorununa neden olduğu tespit edildi.

Kadınların Yüzde 79’u Uykusuzluk Problemi Yaşıyor!

18 Ekim Dünya Menopoz Günü’nde yapılan yeni bir araştırmada, kadınların yüzde 69’unun menapoz döneminde İnsomnia yaşadığından bahsedildi. Araştırmaya göre her iki kadından biri menapoz semptomlarıyla nasıl baş edeceğini bilmezken, yüzde 59’u da bu semptomlarla baş etmeye hazır değil. Ayrıca menapoza giren kadınların yarısı da menapozla uykusuzluk yaşadığının farkında bile değil.

Yine yapılan araştırmaya göre yüzde 60’lık kesim uykusuzluk sorununda ne yapacağını bilmezken, pek çoğu uyandıktan sonra uykusunu kaçıracak tekniklere yöneliyor. Yüzde 30’u sosyal medyaya girip uykusunu getirmeye çalışırken, yüzde 17’i kendini tekrar uyumaya zorluyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir