8 Saat Kuralı Değişiyor! Uyku Kalitesi Süresinden Daha Önemli!

Harvard Tıp Fakültesi’nden bilim insanları ve sinir bilimcisi Matt Walker liderliğindeki ekip, uyku kalitesi yüksek tutarlı bir uyku programının her gece 8 saat uyumaktan daha faydalı olduğunu keşfetti. Bu düzenli programın, erken ölüm riskini daha fazla düşürdüğü belirlendi.

Walker, “Sadece ne kadar uyuduğunuz değil aynı zamanda hangi düzende uyuduğunuz da artık hikayeye dahil” diyerek, uykunun düzenli olmasının önemini vurguladı. Araştırmada Birleşik Krallık’ta yaşayan 60 bin 977 kişinin uyku alışkanlıkları incelendi. Yapılan çalışma, düzenli uykunun, düzensiz uykuya kıyasla herhangi bir nedenden dolayı erken ölüm riskini yüzde 20 ila 48 oranında azalttığını gösterdi.

Uykunun Tutarlı Hale Gelmesi Önemli

Kanserden ölme riskinde bu oran yüzde 16 ila 39, kalp rahatsızlığından ölme ihtimalindeyse yüzde 22 ila 57 olarak belirlendi. Araştırmacılara göre düzensiz uyku alışkanlıkları arasında farklı saatlerde uyuma veya uyanma, uykunun sürekli kesilmesi ve düzensiz şekerlemeler yer alıyor.

Harvard Tıp Fakültesi’nden araştırmacı Angus Burns, hem uzun hem de aynı saatlerde uyuyan kişilerin ölüm riskinin en düşük olduğunu vurgulayarak, “Uykunuzu en azından tutarlı hale getirebilirseniz, sağlığınız için bir şeyler yapmış olursunuz” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir