4 Gün Önce Hesaplara 5098 TL Yattı! Başvurana Her Ay Düzenli Olarak Veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşı Kasım ayı ödemeleri merak konusu oldu. Kasım ayında verilecek olan ödemelerin bir kısmı tamamlanırken, dar gelirli hak sahipleri çeşitli ödemeleri araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı gibi çeşitli sosyal destek ödemeleri de her ay en çok aranan ödemeler arasında yer alıyor.

Kasım ayında Aile Destek Programı kapsamındaki aile destek ödemesi, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği hesaplara aktarılırken, yeni ödemeler araştırılmaya başladı. Her ay yatırılan sosyal yardım ödemelerinden biri olan evde bakım maaşı da bu kapsamda yatırıldı. Ödemelerin yatırıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulurken, ne kadar ödeme yapıldığı da aktarıldı. İşte Kasım ayı evde bakım maaşı ödemeleri…

Kasım Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri

Kasım ayı evde bakım maaşı ödemeleri yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında, her ay yatırılan sosyal yardım paralarından biri olan evde bakım maaşı hesaplara aktarıldı. Böylelikle Kasım ayında da bakıma muhtaç kimselere maddi destek sunulmuş oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay verilen evde bakım maaşlarının Kasım ayı ödemeleri hesaplara aktarıldı. Yapılan duyuru kapsamında bakanlık, 13 Kasım 2023 tarihinde tüm hak sahiplerine ödemeleri aktardı. Böylelikle de 5098 liralık evde bakım maaşı Kasım ayı ödemeleri yatırılmış oldu.

Evde Bakım Maaşı Ocak 2024’te Kaç TL Olacak?

Her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan evde bakım maaşı, sosyal yardım ödemeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de memurlarla aynı zamanlarda zam alıyor. En son Temmuz ayında zamlanan evde bakım maaşı 5098 TL seviyesinde yer alıyor.

Ocak 2024’te memur maaşlarına yapılacak olan zamla birlikte evde bakım maaşı da zamlanıyor olacak. Toplu sözleşme zammından gelecek olan yüzde 15’lik zamma bir de enflasyon farkının ekleneceği memur maaşı, Ocak 2024’te belli olacak. Memurlara yapılan zam oranı da sosyal yardım paralarına da uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da daha önceki açıklamalarında olduğu gibi memur maaşlarına eğer yüzde 50 zam yapılırsa, sosyal yardım paraları da yüzde 50 zamlanacak. Buradan hareketle basit bir hesaplama yaparsak, şu anda 5098 TL olan evde bakım maaşı, yüzde 50 zamla 7500 TL civarına yükselecek.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir