Yüksek Ateş

Yüksek Ateşi Olan Çocuklara Sakın Bunu Yapmayın

Çocuklarda 6 ay ile 6 yaş arası dönemde görülen ateşle beraber gelişen havale hakkında uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağlar Altunoluk bu konuda ailelere bilgilendirmede bulundu.

Ateşli havale zamanlarında nöbete sebep olabilecek belirli bir ateş seviyesi olmadığına dikkati çeken Altunoluk, çocukların 37,5 derece ile havale geçirebileceği gibi, 40 derece ile havale geçirebileceğini söyleyerek ateş yükselirken de nöbet geçirilebilir söyleminden yola çıkarak ateş yapan her durumun ateşli havaleye sebep olabileceğinden söz etti.

Ateşli havalenin 5 yaşından küçük çocuklarda yüzde 2-5 oranında görüldüğünü söyleyen uzman isim bu durumun epilepsi nöbeti ile karıştırılmaması gerektiğine vurgu yaparak ateşli havale geçiren çocukların yüzde 1-6’sı epilepsi riski taşıdığına değindi.

Ateşli havale için riskli durumlardan bahseden Uzm. Dr. Altunoluk, erken doğum, gelişme geriliği, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde uzun süreli kalışlar, gebelikte sigara kullanımı ve en önemlisi de ailede ateşli havale geçirme öyküsünün bulunmasını riskli durumlar olarak belirledi.

Ateşli havale geçiren bir çocuğun daha sonra geçireceği her ateşli hastalıkta nöbetinin tekrarlayabileceğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan uzman isim çocuğun ateşli hastalığı durumunda kullanılmak üzere ailenin elinde her zaman ateş düşürücü ve ateşini ölçebileceği bir derecesinin bulunması gerekliliğinin altını çzidi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir