Üzüm Göz Sağlığında İçin Havuç Kadar Etkili

Singapur Ulusal Üniversitesi’nden araştırmacılar, yaptıkları çalışmada dört ay boyunca günde sadece bir-iki avuç dolusu üzüm tüketmenin göz sağlığını önemli ölçüde iyileştirdiğini ortaya koydu.

Uzmanlar, gözlerdeki dejenerasyonun büyük bir kısmının oksidatif strese bağlı olduğunu ve bu durumun üzümlerin yüksek antioksidan içeriği ile ele alınabileceğini açıkladı.

Araştırma ekibi, göz sağlığına yönelik yapılan bir çalışmada, 16 hafta boyunca günde bir buçuk bardak üzüm veya plasebo tüketen 34 yetişkini detaylı bir şekilde inceledi.

İyi Değerlerde Artış

Üzüm tüketenlerde, plaseboya kıyasla maküler pigment optik yoğunluğunda (MPOD), plazma antioksidan kapasitesinde ve toplam fenolik içerikte önemli bir artış gözlendi. Bu bulgular, üzümün göz sağlığı için önemli bir destek sağlayabileceğini göstererek büyük bir adım olarak değerlendirildi.

Üzüm tüketmeyen bireylerde zararlı oküler ileri glikasyon son ürünlerinde (AGE) önemli bir artış tespit etti.

Food & Function dergisinde yayınlanan bir çalışmaya liderlik eden Dr. Jung Eun Kim, yaptığı açıklamasında ‘’üzüm tüketiminin insanların göz sağlığını olumlu bir şekilde etkilediğini gösteriyor, bu çalışma özellikle yaşlı nüfus göz önüne alındığında çok heyecan verici.” dedi.

“Üzüm herkesin erişileceği bir meyve ve günde yalnızca 1,5 bardak tüketildiğinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu çalışmalar gösteriyor.’’dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir