Sakın Her Yerde Yemeyin! Bu 10 Besinde Yüksek Afrodizyak Etkisi Var

Herkesin bildiği üzere cinsellik; sağlıklı bir yaşamın ve ilişkinin şüphesiz en büyük anahtarı. Sağlıklı bir cinsel hayat için her ne kadar spor ve bilgi edinmek önemli faktörler olsa da tükettiğimiz yiyecekler aslında cinsel yaşamımızın kalitesinde belirliyici role sahip. Bazı yiyecekler vücudumuzdaki cinsel fonksiyonları geliştirirken afrodizyak etkisi sayesinde istek ve arzulara da doğrudan temas eder. Peki sağlıklı bir cinsel yaşam için hangi yiyecekler tüketilmelidir?

Sağlıklı bir cinsel yaşamın ilk adımı her zaman için detaylı bir doktor kontrolüdür. Ancak doktora gitmenin yanı sıra her zaman sağlıklı beslenmek, arka planda cinsel sağlığı da destekleyen en önemli faktördür. Peki afrodizyak etkisi yaratan bu besinler hangileridir? Sağlıklı bir cinsel hayat için hangi besinler tüketilmelidir? Afrodizyak etkisi yaratan besinler hangi besinlerdir?

Hangi Besinler Afrodizyak Etkisi Yaratır?

Afrodizyak etkisi yaratan besinler, bu etkinin yanı sıra aynı zamanda kadın ve erkek doğurganlığında son derece önemlidir. Sperm ve yumurta kalitesini artıran bu besinler şöyledir:

Nar: Halk arasında “aşk elması” olarak da bilinen nar, söz konusu cinselliğe geldiğinde güçlü bir etkiye sahiptir. Yüksek dozda antioksidan içeren nar düzenli tüketildiği takdirde kan akışını hızlandırır. Dolayısıyla genital hassasiyeti de artırır.

Roka: İçerdiği C vitamini sayesinde en sevilen yeşilliklerden biri olan roka, mineral ve antioksidan tedavisi sunar. Cinsel sağlığa katkı sağlayan roka, aynı zamanda cinsel isteği de artırır.

Kereviz: Genel anlamda sağlık için son derece faydalı ve patatesin bir tür alternatifi olan kereviz, içerdiği fitoandrojen sayesinde kadınlarda cinsel isteği artırır.

Çikolata: Belki de bu listenin en bilinen yiyeceği olan çikolata, hem kadın hem de erkeklerde feniletilamin sayesinde heyecan duygusu uyandırır. Her gün az bir miktar bitter çikolata tüketmek geniş zamanda cinsel yaşamınızı da değiştirecektir.

Muz: Tropikal bir meyve olan muz, potasyum açısından son derece zengin bir besindir. Kas gücünü artıran bu besin, teoride orgazmı yoğunlaştıran besinler arasındadır.

Acı biber: Hemen her yemekte kullandığımız acı biber, kapsasın isimli bir madde içerir. Bu madde sinir uçlarını uyararak kan akışını hızlandırdığından aynı zamanda cinsel istek konusunda uyarılmaya yardımcı olacaktır.

Karpuz: Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden karpuz, içerisindeki sitrülin isimli madde sayesinde kan damarlarını rahatlatır. Kan damaları rahatladığında kan akışı hızlandığından cinsel anlamda uyarılmayı da tetikler.

İstiridye: Karides ve istiridye gibi çeşitli deniz ürünleri, zaten cinsel isteği artırması nedeniyle bilinen yiyeceklerdir. İçerisinde çinko bulunan bu deniz ürünleri, sperm kalitesini artırdığından erkeklerin cinsel hayatını ve üreme fonksiyonlarını pozitif etkiler.

Maca: Güney Amerika’da Peru’da yetiştirilen ve görüntüsü turp benzeri olan maca, tarihin en eski günlerinden bu yana doğurganlığı artırıcı etkisi nedeniyle kullanılıyor. Doğal afrodizyak etkisi yaratan Maca, cinsel performansı artırır ve sperm kalitesini yükseltir.

Kuşkonmaz: Salatalara ve et yemeklerine bir hayli yakışan kuşkonmaz, seks sırasında hormon üretimini uyaran iyi bir E vitamini kaynağıdır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir