Yaşlanmayı Önleme

Genç Kalmak İsteyenlere Yaşlanmayı 6 Yıl Daha Yavaşlatan 8 Yöntem

Bilim insanları sonunda herkesin beklediği haberi vererek yaşlanmayı 6 yıl daha geçiştirecek 8 yöntemi sıraladı. Özellikle ölümsüzlük başta olmak üzere yaşlanmayı önlemek ve genç kalabilmek gibi konular üzerinde araştırma yapanlara yeni tavsiyeler geldi.

ABD’li bazı uzmanlar iyi bir uyku düzeni ile sağlıklı beslenmenin, fiziksel aktivitenin ve sigara içmeme gibi önlemlerin kişilerdeki yaşlanma sürecini yaklaşık 6 yıla kadar yavaşlattığından söz etti. Yapılan bir çalışma neticesinde bu önlemlerin uygulanması durumunda kalp sağlığı ile birlikte biyolojik yaşlanma hızının 6 yıl kadar yavaşlatıldığından bahsettiler.

Yaş ortalaması 47 olan yetişkinler üzerinde yapılan incelemelerde iyi bir kalp-damar sağlığına sahip kişilerin biyolojik olarak gerçek yaşlarından yaklaşık 6 yıl kadar daha genç oldukları belirlendi.

Yaşlanmayı Önleme

Amerikan Kalp Derneği’nden Donald Lloyd-Jones açıklamasında, kronolojik yaş ile biyolojik yaş arasındaki bağlantıyı ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını takip etmenin her daim daha uzun yaşam formülünü desteklediğini ifade etti. Herkesin daha uzun yaşamak için bazı şeylere dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Lloyd-Jones, uzun yıllar süresince hayattan keyif alabilmek için stresten de uzak durulmasına özen gösterilmesini belirtti.

Amerikan Kalp Derneği tarafından belirlenen ve yaşlanma hızını yavaşlatan 8 sağlıklı yöntem şu başlıklar altında toplandı:

1. Sağlıklı beslenme
2. Daha aktif olmak
3. Sigarayı bırakmak
4. Sağlıklı uyku
5. Sağlıklı kiloyu korumak
6. Kolesterolü kontrol etmek
7. Kan şekerine dikkat etmek
8. Kan basıncını yönetmek


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir