En Pahalı Kremden Bile Daha İyi! Her Evde Var, Kesip Yüzünüze Sürün Farkı Hissedeceksiniz

Yemeklerde, ara öğünlerde ve çeşitli mezelerde sıklıkla kullandığımız salatalık, son derece faydalı bir besin. Yüksek oranda su, vitamin ve mineral içeren salatalık adeta bir sağlık deposu. Üstelik son derece ulaşılabilir ve ülkemizde de her dönem yetiştirilen sebzelerden biri olması nedeniyle sıklıkla kullanılan bir ürün.

Her öğün tüketebileceğimiz bir sebze olan salatalık şüphesiz salatalara en çok yakışan ürünlerden. Yüksek su içeriği sayesinde cilde büyük fayda sağlayan salatalık aynı zamanda vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin. Bu nedenle de her dönem tüketilmesi gereken besinlerden biri. Öğünlerde tüketmenin yanı sıra cilt bakımında da kullanılan salatalık, sayısız faydaya sahip. Peki, cilt bakımında salatalık nasıl kullanılır? Cilt bakım rutininde salatalığın faydası nelerdir?

Salatalığın Cilde Faydası Saymakla Bitmez!

Mezelerde, yemeklerde, yoğurta eşliğinde, salatalarda ve daha birçok yerde kullanılan salatalık son derece lezzetli ve faydalı bir besin. Yüksek su içeriği nedeniyle adeta sağlık deposu olan salatalık, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir.

Vücuda olan faydalarının yanı sıra salatalık cilt bakım rutininde de sıklıkla kullanılan bir besindir. Cilde sürüldüğü zaman hem ferahlatıcı hem de gençleştirici bir etki sunan salatalık, cilt lekeleri için de doğal bir kozmetik etkisi sunar.

Salatalığın Köpüğünü Çıkarıp Cildinize Sürün!

Salatalığı kestiğiniz zaman su yapısı bozulur ve sebze sulanmaya başlar. Dilimlediğiniz salatalığı birbirinize sürttüğünüz zaman ise beyaz köpüksü bir madde görülür. Bu köpük ise cilt üzerinde doğal bir fito-kozmetik etkisi yaratır.

Salatalığın bu etkisi çeşitli kozmetik ürünlerinde de ana madde olarak kullanılırken, cildin doğal ihtiyaçlarını karşılamak için birebirdir. Bu nedenle rutin olarak cilde sürmek son derece faydalıdır. Hafta 2-3 kez birbirine sürterek köpürttüğünüz salatalığı cildinize sürün. Emilmesini bekledikten sonra yıkayın ve cildinize uygun bir nemlendirici sürün. Farkı hemen hissedeceğiniz salatalık etkisi sayesinde zamanla cildinizdeki koyu lekeler de azalacaktır. Ayrıca tamamen doğal bir ürün olduğundan ciltte herhangi bir sivilce ya da enfeksiyona neden olmayacaktır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir