Alkol

Dünyada En Çok Alkol Tüketen Ülkeler Sıralamasında Türkiye’deki Kadınların Oranı Şaşırttı

Yapılan bir çalışma doğrultusunda dünyada en fazla içki tüketen ülkeler ile miktarları belli oldu. Özellikle İngiltere’de kadınların en fazla alkol tükettikleri belirlenirken Türkiye’nin sıralaması da şaşırttı.

Birleşik Krallık’taki kadınların dünyada en fazla alkol tüketen ülkeler arasında ilk sırada yer alması herkesi şaşırtırken rapordaki detaylardan biri de tek seferde 6 kadeh ya da üstünde alkollü içki tükettikleri oldu.

İngiliz kadınlarla birlikte Danimarka’daki kadınlarda bu oran %26, Lüksemburg’ta %24 ve Almanya’da da %22 olarak gerçekleşirken Türkiye’deki oranda %3’lerde kalması şaşırttı. OECD’in verilerine göre; 2021 yılında alkol tüketimi 8.6 litre olurken Türkiye, Kosta Rika, İsrail ve Kolombiya’daki alkol tüketiminin 5 litrenin altında kaldığı kaydedildi.

Alkol

Alkolde 7 Farklı Kanser Türü Var

Alkolün özellikle kalp hastalığı, felç, karaciğer sirozu ve bazı kanser türlerinin riskini artırdığı konusunda uyarılar yapan Nottingham Üniversitesi’nden emekli profesör John Britton, son gelen rakamların son derece endişe verici olduğundan bahsetti.

Cancer Research UK sağlık bilgi müdürü Dr. Rachel Orritt de alkol kullanmanın yedi farklı kanser türüne neden olduğunu ve kişinin ne kadar çok alkol alırsa o kadar çok kansere yakalanma riskinin yüksek olduğundan söz etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir