Çocuğunuz Uyurken Bunu Yapıyorsa Cerrahi Müdahale Gerekiyor Sakın Ertelemeyin

Nefes alma zorluklarının başlıca problemlerinden biri olan geniz eti, özellikle çocuklarda büyük problemlere yol açıyor. Gelişmelerinde gerilemeden konsantrasyon bozukluğuna kadar çok sayıda önemli probleme yol açan geniz eti problemi, bağışıklık sisteminin bir parçası. Ancak büyümesi, çeşitli hastalıkları da beraberinde getiriyor ve cerrahi müdahale gerektiriyor. Hastanın hayatını olumsuz etkileyebilecek bu durum ise uykusuzluk gibi çeşitli sorunlara yol açabiliyor.

Peki, geniz eti nedir? Geniz eti büyümesi çocuklarda ne çeşit hastalıklara neden olabilir? Geniz eti tedavisi nasıl yapılır? Geniz eti tedavisinde cerrahi müdahale zorunlu mudur?

Geniz Eti Nedir?

Adenoid ismiyle de bilinen geniz eti, burun boşluğunun arkasında geniz bölgesinde yer alan, bağışıklık sisteminin önemli elemanlarından biridir. Lenfositlerin görev aldığı bu özel doku, üzüm salkımına benzer. Çeşitli koşullarda büyüme gösteren geniz eti, yaşam kalitesini etkiler. Bu nedenle de geniz eti büyümelerinde bir uzmana başvurularak tedavi uygulanması talep edilmelidir.

Geniz Eti Büyümesi Hangi Sağlık Sorunlarına Sebep Olur?

Geniz eti, çocukluk döneminde tüm insanlarda bulunur. Zamanla büyüyüp burundaki hava geçişini tıkayacak hale gelmesi durumunda çeşitli problemlere neden olur.

Geniz eti normalden büyük olduğunda kişi ağzı açık uyuma, horlama ya da uykuda nefesin durması gibi çeşitli belirtiler gösterir. Bu belirtilerin görülmesi durumunda da bir uzmana danışılmalı ve hastanın hayat kalitesinin etkilenmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır. İşte geniz eti büyümesinin kişilerde neden olacağı etkiler:

  • Soluk alma zorluğu
  • Uyku bozuklukları, uykusuzluğa bağlı huzursuzluk, aşırı terleme, çocuklarda altını ıslatma, gündüz saatlerinde uyku hali ya da hiperaktivite
  • Dikkat dağınıklı, odaklanmakta ve öğrenme sürecinde zorlanma
    İştahsızlık
  • Uyku sırasında salgılanan büyüme hormonlarının salgılanamaması nedeniyle büyüme hızında gerileme
  • Diş ve çene yapısında bozukluklar
  • Sinüzit
  • Orta kulak rahatsızlıkları

Geniz Eti Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Yukarıda saydığımıza benzer belirtiler varsa, mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Hastalığın tanısı hızlı ve basit bir şekilde konulurken, ilaçla tedavi uygulanır. İlaçla tedavinin yetersiz geldiği ya da geniz etini küçültmediği takdirde genel anestezi altında geniz eti alınır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir