Bu Peynir Yumurta Yerine Geçiyor! Fiyatı Çok Uygun Sofradan Eksik Etmeyin

Süt ürünleri her zaman için yaş fark etmeksizin son derece faydalı besinlerdir. Kemiklerin, dişlerin ve genel anlamda vücudun gelişmesi için gereken tüm vitamin ve mineralleri içerirler. Bu değerli içerik ise bizlere her dönem sağlıklı bir yaşam sunar.

Süt ürünlerinin her biri aslında içerik bakımından birbirinden farklıdır. Temelde her ne kadar hepsi faydalı olsa da her bir süt ürünü aslında bambaşka özelliklere sahiptir. Bu nedenle de vücutta farklı noktalarda sağlıklı bir etki sunar. Örneğin lor peyniri de bunlardan biridir. Uzmanlar tarafından her zaman sofralardan eksik edilmemesi gerektiği vurgulanan lor peyniri, herhangi bir peynirin sunduğu kalsiyum gibi faydaların yanı sıra çeşitli yararları da bulunuyor.

Peki lor peynirinin faydaları neler? Sporcular ve diyet yapanlar lor peynirini nasıl tüketmeli?

Lor Peynirinin Faydaları Neler?

Lor peyniri, herhangi bir peynirin sunduğu kalsiyum ve çeşitli minerallerin yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, sporcular, diyet yapanlar, tansiyon hastalarının sıklıkla tükettiği lor peyniri, tatlılarda da kullanılıyor. İçeriği serum protein ile bağışıklığı güçlendiren lor peyniri, sporcuların da beslenme listelerine mutlaka eklediği ürünler arasında yer alıyor.

Sofralardan eksik edilmemesi gereken lor peyniri, hastalıkları uzak tuttuğu gibi  protein, kalsiyum, mineral ve vitamin bakımından da bir hayli zengin. İnek peynirinin suyuyla yapılan lor peyniri, inek peynirini içeren antijenin proteinleri barındırmaz. Bunun yerine çok daha değerli olan serum proteini bulunur. Bunun da biyolojik değeri daha yüksektir ve örneğin yumurta alerjisi olan bir kişi bile protein ihtiyacını lordan karşılayabilir.

İçindeki serum proteini ile vücut ve kas proteinlerinin daha fazla ve hızlı sentezlenmesini sağlayan lor peyniri, sporcular tarafından sıklıkla tüketilir. Aşırı egzersiz sonucu yaşanan kas sakatlanmalarının tedavisini kolaylaştırır.

Yemek, Salata, Tatlı! Her Şeye Yakışır

Lor peynirinin iyileştirici gücünün yanı sıra, mucizevi etkileri de var. Her gün düzenli olarak atıştırmalık yerine tüketilecek lor peyniri besleyici ve doyurucu olacaktır. Diyet yapanların keyifle tüketeceği bu ürün 100 gramında 70 mg kadar kalsiyum içerdiğinden, sporcuların da yine diyetlerine eklediği bir üründür. Protein miktarı yüksek olduğundan, gut hastalığı olan ya da protein tüketimiyle ilgili sorunu olanların kontrollü tüketmesi gerekmektedir. Salata, makarna, börek, tatlı ve daha birçok ürünle birlikte tüketilebilen lor, her yaşta tüketime uygundur.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir