Kanser

Bu 5 Besin Kanseri Önlüyor! Vücuda Bağışıklık Kazandırıp Gripten de Koruyor

Tüketilen gıdalar arasında insan sağlığına faydalı olanlar kadar zararlı olan besinlerde bulunmaktadır. En önemli sağlık sorunları arasında gösterilen kanser oluşuma sebebiyet veren beslenme şekli en dikkat çekenidir. Tam da bu noktada ne tüketip tüketmediğimizi kadar neyi ne kadar tükettiğimiz de önemlidir.

Pazı

En şifalı besinlerden biri olan pazı içerisinde syringic asit ve kaempferol vardır. Vücuttaki kanser hücrelerinin oluşmasını engellediği gibi vücutta toksin birikmesinin de önüne geçmektedir. Çiğ olarak tüketildiğinde oldukça faydalı olan pazı, sote şeklinde de tüketilebilmektedir.

Sarımsak

Antioksidan içeren ve antiinflamatuar özelliği nedeniyle hücrelerin yaşlanmasını önleyen sarımsak, çiğ tüketildiğinde vücuda faydası en üst düzeye kadar çıkmaktadır. Bağışıklığı güçlendiren sarımsak, kanser hücresinin oluşmasını engellemektedir.

Sarımsak, bol miktarda alicin içerir. Allicin, vücudu serbest radikallere karşı korur. Hücre zarına zarar gelmesini önler. Sarımsak, damarlarda iltihap oluşmasını engeller.

Kanser

Brokoli

Yapılan çalışmalar, brokolinin meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünden koruduğunu göstermektedir. Çiğ bir şekilde tüketilen brokoli mide kanserini yüksek oranda önlemektedir.

Kanser riskini azaltan brokoli, bağışıklığı güçlendirdiği için kış hastalıklarına karşı da koruyor.

Karalahana

Yöresel yemeklerde sıklıkla kullanılan karalahana, kansere karşı koruma sağlamaktadır. Karalahana, glukosinolat olarak bilinen doğal bileşikler bakımından zengindir. Haftada bir kez tüketilen karalahana DNA hasarını önlemektedir.

Karalahana, fitokimyasallar içermesi nedeniyle vücutta toksin birikmesinin önüne geçmektedir.

Tere

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan tere, tat bakımından oldukça keskindir. Özellikle kahvaltıda tüketildiğinde, halsizlik ve yorgunluğu alan tere, kanser hücresinin oluşmasını engellemektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir