Sağlık Müdürlüklerine Yeni Atamalar: İşte Göreve Getirilen İsimler

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevi için uzun süren belirsizlik sona erdi. 3 aydır boş olan bu göreve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Vehbi Şirikçi atanmıştır.

Peki, Dr. Vehbi Şirikçi kimdir?

1982 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi, lise eğitimini Kahramanmaraş ÇE. Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve 2006 yılında mezun oldu. 2009 yılında İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başladı ve 2013 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olarak mezun oldu.

2014 yılında Osmaniye Düziçi Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı. 2016 yılında Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine tayin oldu. 2017 yılında aynı hastanenin Yörük Selim Ek Hizmet Binası Başhekim yardımcılığına atanmış, daha sonra ise Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine getirilmiştir.

Samsun Atması

Samsun ilinde de yeni bir atama gerçekleşti. 2017 yılından bu yana Sağlık İl Müdürlüğü görevini yürüten Muhammed Ali Oruç görevden alınarak yerine Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Uras atandı.

Karabük Ataması

Karabük ilindeki atama ise Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Sarı’nın 10 Temmuz’da görevden alınmasının ardından gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İsmail Kara atandı.

Son olarak, Bursa ilinde de bir değişiklik yaşandı. 2020 yılının Ekim ayında göreve başlayan Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’nın yerine Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atanmıştı ancak Yavuzyılmaz görevden alındı. Yerine Dr. Orkun Yıldırım getirildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir