Antalya İl Sağlık Müdürü: “Beyaz Reform” ile Doktorların Kamuya Yönelimi Artıyor

Antalya Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Karahan’ın il müdürlüğüne atanmasının ardından görevindeki başarılarını kutlamak üzere bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karahan, Anadolu Ajansı’nın çalışmalarını önemli bulduğunu ifade ederek yaptıkları çalışmaları anlattı.

Hızlı bir tarama süreciyle, il merkezi ve ilçelerdeki doktor eksikliklerini belirlediklerini vurgulayan Karahan, bu doğrultuda yaklaşık 270 doktorun atamasının yapıldığını bildirdi. Ayrıca, “Beyaz Reform”un sağladığı teşviklerle, özel ve dış merkezlerde çalışan yaklaşık 200 doktorun devlet kurumlarına geçiş yaptığını da açıkladı.

Karahan, talep toplayarak merkezdeki doktor sayısını ve sağlık hizmetinin kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yıl sonuna kadar yaklaşık 500 doktorun Antalya merkezi ve ilçelerinde göreve başlamasının beklendiğini belirtti.

Kamu hastanelerinin daha iyi imkanlara sahip olduğuna dikkat çeken Karahan, bu hastanelerdeki teknolojik donanımın doktorların hizmet kalitesini artırdığını ve bu nedenle doktorların kamuya yönelik talebinin yüksek olduğunu söyledi.

Antalya’da sağlık turizmi ve turistlerin sağlığı açısından önemli hizmetler sunulduğunu da vurgulayan Karahan, şehirdeki sağlık hizmetlerinin geniş kitlelere hitap ettiğini belirtti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir