Türk Cerrahlar, Kapalı Yöntemle Canlı Yayında Kalp Ameliyatları Yaptı: Dünya İzledi

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serkan Durdu liderliğindeki ekip, yurt dışı ve yurt içinden gelen hekimlerin canlı izlediği bu özel ameliyatlar sırasında ameliyat tekniği hakkında soruları yanıtladı.

Prof. Dr. Durdu, dünya genelinde ve Türkiye’de en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri olan kalp hastalıklarının ölüm nedenleri arasında birinci sırada geldiğini vurguladı. Ancak gelişen teknoloji sayesinde kalp sağlığı alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Özellikle Türk tıp dünyasının birçok alanda önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Prof. Dr. Durdu, kalp damar cerrahisinin de bu alanlardan biri olduğunu ifade etti. Türk cerrahların, dünyaya örnek olacak başarılar elde ettiğini ve canlı ameliyatlarla yurt içi ve yurt dışından gelen kalp damar cerrahlarına eğitim verdiklerini açıkladı.

Prof. Dr. Serkan Durdu, “Eğitime Almanya, İngiltere, Irak, İran, Belçika’nın yanı sıra Kırgızistan ve Özbekistan’dan cerrahlar katıldı. Toplam 200 cerrahın 25’i yabancı, 175’i ise yurt içinden hekimlerden oluşuyordu. Eğitim kapsamında, katılımcı cerrahlara, minival invaziv ve robotik cerrahi yöntemlerini canlı ameliyatlarla gösterdik.” dedi.

Bu eğitimlerin bir parçası olarak 3 canlı ameliyat gerçekleştirildi. İki hastaya minival invaziv yöntemle koroner baypas cerrahisi uygulandı. Bu hastalarda kalp damarlarında darlık ve tıkanıklık bulunuyordu ve bu özel teknikle başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. Ayrıca bir hastaya da robotik cerrahi ile kalp kapak ameliyatı yapıldı.

Bu yöntemlerin, geleneksel açık cerrahiye göre hastalara önemli avantajlar sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Durdu, ameliyat sonrası dönemde daha az ağrı daha kısa hastanede kalış süresi ve daha az komplikasyon riski gibi faydalar sunduğunu belirtti.

Türk Cerrahlar Dünyanın Önde Gelenleri Arasında

Prof. Dr. Durdu, kalp sağlığı alanında Türk cerrahların dünya çapında büyük başarılar elde ettiğini ifade ederek, “Türkiye, minimal invaziv koroner cerrahi ve robotik cerrahi alanlarında dünya genelinde önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemize eğitim almak için yurt dışından birçok meslektaşımız geliyor.” dedi.

Türkiye’nin sağlık turizmi açısından da büyük bir marka haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Durdu, özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeden hastaların Türk cerrahlarına güvendiğini söyledi. Prof. Dr. Durdu, “Kalbiniz Türk cerrahlarına emanet.” şeklinde konuşmasını tamamladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir