Mardin’de İlk Defa Kalp Kapakçığı Ameliyatı Yapıldı

Hastane bünyesinde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Operatör Dr. Tufan Okumuş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 4 saatlik operasyon sonucunda, hastanın mitral kapağı değiştirilirken, triküspit kapağı da başarıyla onarıldı. Bu önemli ameliyatın ardından hastanın sağlığına kavuştuğu belirtilerek servise alındı.

Operatör Dr. Okumuş, Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle 2 ay önce ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirdiklerini ve bugün de ilk kalp kapakçığı ameliyatı yaptıklarını ve başarıyla tamamladıklarını ifade etti. Hastanede şu ana kadar 12 açık kalp ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Okumuş, kapak ameliyatlarının, yapı ve hasta çeşitliliği açısından daha zorlayıcı olduğunu vurguladı.

Başhekim Yardımcısı Dr. Ferhat Yıldız ise Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle hastanenin sağlık vizyonunun her geçen gün geliştiğini söyledi. Bypass ameliyatlarının ardından kapak ameliyatlarını da yapmaya başladıklarını ifade eden Yıldız, bu sayede il dışı sevk oranlarını azaltmayı planladıklarını belirtti.

Hasta Necla Tatarğan, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirerek, “Çok iyiyim. Allah doktorlarımızdan razı olsun.” dedi. Operatör Dr. Okumuş ise hastanede artık tüm açık kalp ameliyatlarını yapar duruma gelmeyi hedeflediklerini açıkladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir