Torba Yasayla GSS Prim Borçlarına Af Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi, önemli düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemelerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin. Torba yasa teklifinde yer alan 54. madde kapsamında, GSS prim borçlularına af getirilmesi öngörülüyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sigortası olmayan vatandaşların her ay 402 TL GSS prim borcuyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Torba yasa teklifinin içeriğine göre 1 Ocak 2024 tarihine kadar birikmiş GSS prim borçları, faizleri ve gecikme cezalarıyla birlikte tamamen silinecek. Devlet, artık bu borçların aslını talep etmeyecek.

Karakaş, düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af olduğuna dikkat çekerek, “1 Ocak 2024’e kadar tahakkuk etmiş olan borçların tamamı silinecek. Hem prim tutarı hem de gecikme cezaları tamamen silinecek.” ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre GSS kapsamında tescili yapılan 8,9 milyon kişiden 2 milyonunun primlerini kendi ödediğini, 6,8 milyonunun ise primlerinin devlet tarafından karşılandığını belirtti.

Yasa teklifinin onaylanması durumunda, GSS prim borçluları bu düzenlemeden faydalanabilecek.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir