İsrail Saldırılarında Çocuk Doğum Hastanesi’nde İki Doktor Yaşamını Yitirdi

Aksa Kanalı Telegram sayfasının verdiği bilgiye göre çocuk doğum hastanesine yönelik saldırıda ayrıca yaralananlar da bulunuyor. Şifa Hastanesi’nde ise elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan kaotik durumda, iki kuvözde oksijene bağlı bebek hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiye, İsrail’in silahlı insansız hava araçlarıyla hastaneye ateş açtığını belirtti. Elektriklerin tamamen kesildiği hastanede sağlık personeli, yaralılar ve sığınmacılar, İsrail güçlerinin açtığı ateşe maruz kaldı. Hastaneden çıkmak isteyenlere de ateş açıldığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Gazze’deki Şifa Hastanesi’ndeki merkezleriyle irtibatın kesildiğini duyurdu. Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise X Platformu aracılığıyla yaptığı çağrıda, Gazze’deki hastanelerin ve çocukların korunmasını, derhal insani ateşkesin sağlanmasını talep etti.

Filistin Kızılayı sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kudüs Hastanesi’ndeki bebekler süt eksikliği nedeniyle susuzluk çekiyor” ifadelerini kullanarak bölgedeki acil yardım ihtiyacına dikkat çekti. İsrail’in hastanelere yönelik saldırıları bölgedeki sağlık sistemini daha da zora sokuyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir