DSÖ Şifa Hastanesi’nin Görevini Gerçekleştiremediğini Açıkladı

DSÖ Genel Direktörü, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında Şifa Hastanesi’nde yaşanan dramatik durumu açıkladı. Hasta ölümlerinde ciddi bir artış yaşandığını belirten Ghebreyesus, hastanenin artık normal şekilde hizmet veremediğini ifade etti.

Gazze’deki Şifa Hastanesi, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın başlattığı operasyonun ardından İsrail ordusunun yoğun bombardımanına maruz kaldı. En çok sivil halkın zarar gördüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 180’i aştı. Bu kayıpların 4 bin 609’u çocuklar ve 3 bin 100’ü kadınlar.

Ateşkes Çağrısı

DSÖ Genel Direktörü, hastanenin iletişim kesintisi yaşadığı 3 gün boyunca elektrik, su ve internet gibi temel kaynaklardan yoksun kaldığını belirtti. Bu durumun temel bakım hizmetlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Ghebreyesus, bölgede sürekli duyulan silah seslerinin ve bombalamaların koşulları daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

Ghebreyesus, güvenli bölge olması gereken hastanelerin; ölüm, yıkım ve çaresizliğin yaşandığı alanlara dönüştürülmesine dünya olarak sessiz kalınamayacağını belirterek “derhal ateşkes” çağrısında bulundu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir