Hemşire Şahin Şaşırmaz İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Ankara’da, Songül Şaşırmaz (33) adlı kız kardeşini bıçakla öldürüp ardından Abbas Şaşırmaz’ı bıçakla yaralayan hemşire Şahin Şaşırmaz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Şaşırmaz’ın, cinayetten 15 gün önce bir hırdavat dükkanından hem bir balta hem de bir bıçak satın aldığı ortaya çıktı.

17 Mayıs günü Mamak ilçesi, Çağlayan Mahallesi’nde bulunan 299’uncu Sokak’ta yaşanan olayda, şizofreni hastası olduğu iddia edilen hemşire Şahin Şaşırmaz, aynı evde yaşadığı öğretmen kardeşi Songül ve Malatya’dan ziyaretine gelen öğretmen ağabeyi Mehmet Abbas Şaşırmaz ile aralarında bir tartışma yaşandı. Şahin Şaşırmaz, mutfaktan aldığı bıçakla önce kardeşlerine saldırdı. Daha sonra Songül Şaşırmaz’ın başını bir baltayla vahşice gövdesinden ayırdı. Yaralanan Abbas Şaşırmaz, kaçarak kendi imkanlarıyla bir sağlık ocağına gidip yardım istedi. Şahin Şaşırmaz ise polis tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Baltayı 15 Önceden Almış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve Şahin Şaşırmaz hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Şahin Şaşırmaz’ın 15 gün önce hırdavat dükkanından olayda kullanmak üzere balta ve bıçak satın aldığı, bu cinayeti planladığı ve olay tarihine kadar geçen uzunca bir süre boyunca kardeşlerini öldürme niyetinden vazgeçmediği vurgulandı. Şahin Şaşırmaz’ın, Songül Şaşırmaz’ı defalarca bıçakladıktan sonra canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek başını balta ile vücudundan ayırarak öldürdüğü belirtildi. Abbas Şaşırmaz ise kendi cabaları ile olay yerinden kaçıp, sağlık ocağına gittiği ve sağlık ekiplerinin yardımıyla kapının açıldığı ifade edildi.

Görgü tanığı P.Y., iddianamedeki ifadesinde, “Bir kadın ve bir erkek balkonda tartışıyorlardı. Kadın yapma ağabey’ diye bağırıyordu. Erkek şahsın elinde bıçak vardı. Şahıs kadını yere yatırdı ve defalarca bıçaklamaya başladı. Daha sonra bıçaklamayı bırakarak eline balta aldı ve yere doğru eğildiğinde ne olduğunu göremedim” şeklinde ifade verdi.

Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Şahin Şaşırmaz hakkında kız kardeşi Songül Şaşırmaz’a karşı ‘kardeşini planlayarak canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle ve diğer kardeşi Abbas Şaşırmaz’a karşı ‘kardeşini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, Ankara 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir