Google O Tarihte Tüm Gmail Hesaplarını Kalıcı Olarak Silme Kararı Aldı

Google O Tarihte Tüm Gmail Hesaplarını Kalıcı Olarak Silme Kararı Aldı!

Flaş bir karar alan Google, güvenlik önlemlerini artırabilmek adına Aralık ayından itibaren uzun süre kullanılmamış olan Gmail hesaplarını yok edecek! Dünyanın en büyük ve en çok kullanılan posta hizmeti olan Gmail, böylelikle kullanılmayan kullanıcı isimlerini tekrar kullanıma sunabilecek. Uzun süredir kullanılmayan hesaplar ise kalıcı olarak yok edilecek. Peki ne zaman? Google ne zaman Gmail hesaplarını silecek?

Google’dan yapılan yeni bir flaş açıklamada güvenlik önlemlerinin arttırılması adına Aralık itibarıyla kullanılmayan hesapların silineceği öğrenildi. Sadece uzun süredir kullanılmayan hesapları silecek olan Google, böylelikle Gmail ortamındaki güvenliği artırmış olacak. Ayrıca, silme işlemi öncesinde kullanıcılara bildirim göndererek hesapların uzun süredir kullanılmıyor olduğundan emin olacak. Peki hesaplar ne zaman silinecek?

Google Neden Gmail Hesaplarını Silecek?

Dünyanın en çok kullanılan mail hizmeti Google Gmail, yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Çeşitli güvenlik endişeleri nedeniyle flaş bir karar alan Google, Gmail hesaplarını silme kararı aldı.

Gmail hesaplarını silme kararı alan Google, uzun süredir kullanılmamış olan Gmail hesaplarını silecek. 2 yıldan uzun süredir kullanılmayan hesapları silme kararı alan Google, bunu hesapların çalınma riskine karşı yapacak.

Google Hangi Gmail Hesaplarını Silecek?

Çalınma riski bulunan ve en az 2 yıldır girilmemiş olan hesapları sileceğini duyuran Google, silme işleminden önce bir de bildirim gönderecek. Bu bildirim sonrasında eğer hala kullanıcı hesabı için aksiyon almazsa, hesap tamamen kalıcı olarak silinecek. Böylelikle de hesabın çalınması ve kişiye ait verilerin sızdırılmasının önüne geçilecek. Söz konusu hesabın sahipleri ise silinen hesaplarına bir daha ulaşamayacaklar. Söz konusu hesapların silme işleminin ise söylentilere göre Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Hesap silme işlemine yönelik Google’dan bir açıklama bulunmazken, Google politikasında yer alan bilgilerde 2 yıl boyunca hareketsiz kalan hesapların etkin olmadığı varsayılarak tüm içerik ve verilerin silinebileceği ibaresi yer alıyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir