Gamze Akkuş İlgezdi’den Bakan Koca’ya Sert Tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın HPV aşılarına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakan Koca’nın, “HPV aşılamaları kısa sürede başlayacak, tedarik için firmalarla görüşmeler devam ediyor” şeklindeki açıklamalarına karşı çıkan İlgezdi, yazılı bir açıklama yaparak hükümeti eleştirdi.

İlgezdi, sosyal devletin gereği olarak yıllardır mücadele ettikleri HPV aşısının ücretsiz olması talebini hatırlatarak, geçen yıl Bakan’ın verdiği söze rağmen herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın bu yılki bütçe görüşmelerinde de konunun ertelendiğini ifade eden İlgezdi, “Türkçesi HPV sözü başka bahara kaldı. İtibardan tasarruf yapmayan iktidar, konu sağlık olunca HPV aşısının maliyetine takılıyor” dedi.

Tedavisi Olmasına Rağmen Kadınlar Arasında Yayılıyor

Açıklamasında Sağlık Bakanı Koca’ya seslenen İlgezdi, HPV aşısını tedarik eden firmalarla görüşüp görüşmediklerini sordu. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun internet sitesindeki “ruhsatlı ürünler listesi”ne atıfta bulunan Bakan Koca’nın eksik yanıt verdiğini savunan İlgezdi, “Beceriksizce yönetemedikleri bir süreç yüzünden tedavisi olan bir kanser türü kadınlar arasında yayılmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HPV aşısının maliyetinin yüksek olması nedeniyle kadınların bu hizmete ulaşmalarının zor olduğunu vurgulayan İlgezdi, 9-14 yaş arasındaki çocuklara 2, 15 yaş üstündekilere ise 3 doz yapılması gereken aşının tek dozunun 2 bin 600 TL civarında olduğunu hatırlattı. Bu durumun en düşük emekli maaşından daha yüksek bir ücret olduğuna dikkat çeken İlgezdi, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir