Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırıldı

Göktaş, yazılı açıklamasında Evde Bakım Yardımı’nın, 2006’da engelli bireylerin aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatılan önemli bir aile odaklı bakım hizmeti modeli olduğunu hatırlattı. Bu programın, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen aile üyelerine destek sağlayarak aile bütünlüğünü koruduğunu belirtti.

Açıklamasında, hak sahibi başına aylık 5,097 lira ödeme yapıldığını vurgulayan Göktaş, “Bu ay, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık.” ifadesini kullandı.

Göktaş, şu anda 562 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı’ndan faydalandığını belirterek, “Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde, Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda, hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz doğrultusunda geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir