Amerika’da Göz Frengisi Endişesi

Amerika’da görülen göz frengisi kümesi, nadir görülen oküler sifilizle ilişkilendirilen özel özelliklere sahip oluşuyla Treponema pallidum adlı frengi bakterisinin yeni bir türünün evrimleştiğini gösteriyor.

Mart ve Mayıs 2022 tarihleri arasında yaşları 40 ila 60 arasında değişen beş kadın, aynı erkekle cinsel temasta bulunduktan sonra baş ağrısı, bulanık görme, gözde uçuşan noktalar ve fotofobi gibi oküler sifiliz semptomları göstermiş. Bu erkek partner, erken latent sifiliz teşhisi almış ancak oküler sifiliz gelişmemiş ve penisilin ile tedavi edilmiş.

Bu vakalar, tipik olarak göz sifilizinin etkilemediği ve genellikle daha yaşlı bireylerle veya belirli risk gruplarıyla ilişkilendirilen bir durumu temsil ediyor. Ancak bu küme incelendiğinde; kadınların yaşları, risk faktörleri veya cinsel geçmişlerindeki belirli özellikler nedeniyle bu durumun ortaya çıkmasını açıklamak zor. Bu durum, olası yeni bir T. pallidum türünün varlığına işaret edebilir şeklinde yorumlanıyor.

CDC, sağlık çalışanlarını bu yeni tehdit konusunda vatandaşları uyardı ve oküler sifiliz gibi durumları teşhis etmek için erken teşhisin ve kapsamlı cinsel geçmişin önemin altını çizdi.

Bu olay, benzer enfeksiyonların kontrol altına alınması ve önlenmesi için klinik farkındalığın artırılması ve cinsel sağlık eğitiminin güçlendirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir