Aile Sağlığı Merkezi’nde Doktorlara Şiddet Uygulandı

Doktorlara şiddet olayı, dün saat 14.45 sıralarında meydana geldi. Aile sağlığı merkezine gelen hasta ve hasta yakınları, henüz belirlenemeyen bir nedenle aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S.’ye saldırarak tekme tokat dövdü. Saldırganlar tarafından yaralanan doktorlar ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Yapılan sağlık kontrollerinde doktorların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Ancak saldırı sonrasında, hastane personeli tarafından müdahale edilen doktorların tedavi süreci devam ediyor.

Olayın ardından polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla saldırganlardan 2’si yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Firari olan 1 kişiyi yakalamak için ise polis çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanı Koca: “Saldırıyı Kınıyoruz, Yargıya Güveniyoruz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Kocaeli’nin Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezi’nde, medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı, üç kişinin dahil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, üç hekim arkadaşımız darbedildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bakan Koca, savcılığın üç kişinin tutuklu yargılanmasına karar verdiğini belirterek, “İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam” ifadelerini kullandı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir