72 Yaşındaki Ud Sanatçısı Akciğer Kanserini Yenerek Sağlığına Kavuştu

Sanayici ve ud sanatçısı Altan Keser, omurga sorunları nedeniyle ameliyat öncesi yapılan tetkikler sırasında akciğer kanseri teşhisi aldı. 72 yaşındaki Keser, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Akkuş’un gerçekleştirdiği robotik cerrahi ameliyatla sağlığına kavuştu.

Türkiye’nin tanınmış iş insanlarından ve ud sanatçılarından biri olan 72 yaşındaki Altan Keser, omurga sorunları sebebiyle ameliyat öncesi yapılan tetkikler sırasında akciğer kanseri teşhisi aldı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Akkuş tarafından gerçekleştirilen robotik cerrahi ameliyat ile sağlığına kavuşan Keser, yaşadığı bu mücadele sonrasında udunu çalabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Altan Keser, omurilik ve bel fıtığı ameliyatı için yapılan tetkikler sırasında akciğerinde tespit edilen nodülün kanser olduğunu öğrendi. Erken evrede yakalanan kanser, Doç. Dr. Murat Akkuş’un robotik cerrahiyle başarılı bir şekilde tedavi ettiği ameliyat sonrasında Keser’in sağlığına kavuştu.

Ameliyatının ardından konuşan Keser, robotik cerrahinin avantajlarıyla ilgili, “Açık ameliyatta daha fazla yer kesiliyor. Daha fazla büyük bir cerrahi oluyor. Ama robotta öyle değil. Yani fazla bir rahatsızlık hissetmedim. Erken teşhis çabuk bir müdahale ile sağlığımıza kavuşmuş olduk. Sağ olsun hocam da yakından ilgilendi. Mütemadiyen bizi yalnız bırakmadı.” dedi.

Keser, sigara içmeme konusunda da önemli tavsiyelerde bulunarak, “En büyük tavsiyem sigara içmeyecekler. Günde bir paket sigara içerdim, duman içeri girip çıktıkça tabii akciğer mahvoluyor. Sağlıklı yaşam, temiz hava, sigarasız bir hayat tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Altan Keser’in ud tutkusu da ameliyat sonrası kendisine moral kaynağı oldu. Keser, küçük yaştan itibaren müziğe olan ilgisini ud çalma becerisiyle pekiştirdiğini belirterek, “Ud, kanun, klasik kemençe, bunlar temel sazlar. Ud da bunların başında geliyor. Uzun yıllar ders aldıktan sonra derneklerde çaldım, koroda yer aldım. Udumu yanımdan hiç ayırmadım.” şeklinde konuştu.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Akkuş ise akciğer kanserinin ciddi bir risk taşıdığını vurgulayarak, “Robotik cerrahi avantajları sayesinde hastalar erken dönemde iyileşip hızlıca taburcu olabiliyorlar. Akciğer kanserinde erken dönemde tanı konulduğunda cerrahi yöntemlerimizle kurtulma şansı varken, hastaların yüzde 65-70’e yakını ileri evreye geçmiş durumda bize geliyorlar.” dedi.

Uzmanlar, belirli yaşlardan sonra düzenli tetkiklerin önemini vurgulayarak, şikayetlerin geçmemesi durumunda uzmanlara başvurulması gerektiğini ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir