70 Yaşında İkiz Bebek Dünyaya Getirdi

Uganda’da yaşayan 70 yaşındaki Safina Namukwaya nadir bir tıbbı olaya imza atarak tüp bebek tedavisiyle biri kız biri erkek olan ikiz bebekler dünyaya getirdi.

70 yaşındaki kadının doğum yaptığı hastane bu durumun sadece tıbbi bir başarı olmadığını aynı zamanda insan tabiatının gücünü ve direncini yansıtan bir olay olduğunu vurguladı. Afrika genelinde “doğum yapan en yaşlı kadın” olarak tahmin edilen Namukwaya’nın, uzun bir süredir tüp bebek tedavisi gördüğü ve bu tedavi sonucunda ilk kez anne olduğu belirtildi.

Namukwaya, yıllardır anne olamamanın getirdiği toplumsal baskı ve küçümsemeyle karşılaştığını ifade etti. Ancak tüp bebek tedavisiyle gerçekleşen bu mucizevi doğum tıbbi bilimin başarılarıyla mümkün oldu.

Anne Namukwaya ve yeni doğan ikiz bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken bu olay toplumda farklı şekilde yorumlandı. Bu kadar geç anne olmanın bebekler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu savunan kişiler 70 yaşındaki birinin tüp bebek tedavisi görmesinin yanlış olduğunu belirtti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir