Van’da Doktoru Darp Eden 2 Kişi Tutuklandı

Dursun Odabaş Tıp Merkezi acil servisine, 29 Eylül’de elinde kesik olan bir hasta başvurdu. Ortopedi asistanı Halil İbrahim Ulusal tarafından müdahale sırasında hasta yakınları tarafından darbedilen Ulusal, bir omzunda hem kırık hem çıkık diğer omzunda ise çıkık yaşadı. Ulusal, darp sonrası ameliyat edilip yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, hastane önünde yaptığı açıklamada olayı kınadı.

Asistan doktor Halil İbrahim Ulusal’ın tedavisi sürerken, saldırganlar M.E. (17) ile R.E. (20) polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı nitelikli kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tutuklamanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde dün yaşanan şiddet olayında bir hekim arkadaşımızı yaralayan 2 şahıs ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmiş, bugün CEZAEVİNE GÖNDERİLMİŞTİR. Adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Cezaevi, hekime karşı şiddet gösterilemeyeceğini düşünmek için bizce doğru bir yerdir” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir