Sağlık Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri: Ameliyathanelerde Yeni Çalışma Düzeni Önerisi

Güneş, uzamış ameliyat günlerini azaltmak için hekimlerin gündüz çalışmalarına ilave olarak mesai sonrası ve hasta katılımlı sisteme geçilmesini ve ameliyathanelerin mesai sonrası çalıştırılmasını önerdi.

CHP Milletvekili Pala: Sağlık Bakanlığı Bütçesi Yetersiz

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre bir ülkede sağlık hizmeti için ayrılması gereken bütçenin yüzde 10 olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı bütçesinin yüzde 6,6 olduğunu dile getirdi. Ayrıca depreme dayanıksız hastaneler ve şehir hastaneleri konularına da değinen Pala, bütçenin şehir hastaneleri tarafından rehin alındığını iddia etti.

MHP Milletvekili Kalaycı: Sağlık Çalışanlarına Şiddet Kabul Edilemez

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kabul edilemez olarak nitelendirerek, suçlulara verilen cezaların artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca şehir hastanelerinin sağlık hizmeti sunumundaki önemine vurgu yaparak, şehir hastanelerinin kaliteli sağlık hizmeti sunumunu desteklediğini belirtti.

AK Parti Milletvekili Güneş: Ortak Bilgi İşletim Sistemine Geçilmeli

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde bireyin ve toplumun sağlıklı olabilmesi adına atılan adımları vurgulayarak, hastanelerin dijital şartlara uygun hale getirilmesi ve ortak bilgi işletim sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi. Güneş, ayrıca teşvike dayalı sevk zinciri ile ameliyat günlerini azaltma önerisinde bulundu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir