İsrail Gazze Şeridi’nde Sağlık Kuruluşlarına 229 Saldırı Düzenledi

İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan sağlık kuruluşlarına yönelik 7 Ekim’den bu yana 229 saldırı gerçekleştirdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, bu saldırılar sonucunda 509 Filistinli hayatını kaybetti ve 447 kişi yaralandı.

Gazze’de toplam 34 hastane bulunuyor ve bu hastanelerden 13’ü Sağlık Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin nüfusunun yüzde 70’inden fazlasına sağlık hizmeti sunuyor. Ayrıca devlet kurumları ve Filistin Kızılayı gibi sivil toplum kuruluşları tarafından işletilen sağlık kuruluşları da bulunuyor.

Saldırılar nedeniyle birçok hastane boşaltılmış veya zarar görmüş, bazıları ise yakıt sıkıntısı nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

İsrailli bir grup doktor, Şifa Hastanesi’nin “Filistinli silahlı grupların üssü” olduğu iddiasıyla bombalanmasını talep ederken, benzer iddialarla daha önce de Şifa Hastanesi’ne yönelik benzer talepler gündeme geldi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisine göre, İsrail’in saldırıları nedeniyle çalışmaları tamamen duran hastanelerin sayısı 16’ya yükselirken, kısmen faaliyet gösteren 18 hastane kaldı. Bu saldırılar Gazze’deki sağlık hizmetlerinin aksamalarına ve acil tıbbi yardıma ulaşmanın zorlaşmasına neden oluyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir