Hindistan’da Suçiçeği Virüsünün Yeni Varyantı Klad 9 İlk Kez Tespit Edildi

Araştırmada, 331 şüpheli maymun çiçeği vakasının incelendiği ve bunlardan 28’inin VZV pozitif olduğu belirtildi. Suçiçeği virüsünün yeni varyantı Klad 9, Almanya, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkelerde suçiçeği vakalarının en yaygın sebebini oluşturuyordu. Ancak Hindistan’da ilk kez tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre VZV, yüksek derecede bulaşıcı suçiçeği hastalığına yol açıyor. Virüs genellikle enfekte damlacıklar, aerosoller veya solunum salgılarıyla temas yoluyla bulaşırken, semptomları çocuklarda hafif olabilirken yetişkinlerde daha şiddetli seyredebilir.

Klad 9 enfeksiyonunun yaygın semptomları arasında döküntüler, baş ağrısı, iştah kaybı ve genel sağlıksızlık hissi bulunuyor. Belirtiler, virüse maruz kalındıktan sadece iki ila üç hafta sonra ortaya çıkabiliyor. Nadir durumlarda, VZV vücudun merkezi sinir sistemine ilerleyerek ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Araştırmacılar, bu yeni varyantın hastalık şiddetinde önemli bir artışa işaret etmediğini belirtse de ülkedeki VZV enfeksiyonlarının izlenmesi ve gözetimini güçlendirmenin önemli olduğunu vurguladılar. Suçiçeği hastalığını diğer benzer rahatsızlıklardan ayırt etmenin kritik önem taşıdığına dikkat çektiler.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir