Gazze’den Hasta Taşıyan Uçaklar Türkiye’ye İniş Yaptı

Ankara Esenboğa Havalimanı’na inen Türkiye’ye ait iki uçak, Mısır’ın El Ariş Havalimanı’ndan hareket ederek Gazze’den çıkarılan bazı kanser hastalarını taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye yönelik sağlık yardımları ve hastaların Türkiye’ye transferi için yürütülen yoğun çabaların sonucunda önemli bir adım atıldığını belirterek bu çabalara kararlılıkla devam edileceğini söyledi.

Mısır’ın El Ariş Havalimanı’ndan hareket eden uçaklar, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına aitdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den çıkarılan 27 hasta ile 13 refakatçinin Türkiye’ye bu uçaklarla getirildi.

Gazze’den çıkarılan hastalar, Esenboğa Havalimanı’nda sağlık ekipleri tarafından karşılandı. Ambulanslarla nakledilen hastaların tedavileri Bilkent Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilecek. Yolculuk boyunca Türkiye’den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli, hastaların sağlık durumunu yakından takip etti.

Sağlık Bakanı Koca Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm birimlerin Gazze halkının yanında olduğunu söyledi. Bakan Koca, Türkiye’nin Gazze’ye 10 kargo uçağı, bir gemi, 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, ventilatörler, kuvözler ve jeneratörler içeren 666 tonluk yardımı ile sağlık koordinasyon ekiplerini bölgeye gönderdiğini belirtti.

Gelişmeleri yakından takip etmek ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Mısır’ı ziyaret eden Bakan Koca, Mısır’ın hastane gemisi göndermesine izin verdiği ve aynı zamanda Gazze’den çıkarılan hastaların Türkiye’ye transferine izin veren ilk ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir